home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωκιανός: Υπέροχα νερά και μοναδική ηρεμία με το καταπράσινο τοπίο να σε αγκαλιάζει

Μία από τις ωραιότερες παραλίες του Μυρτώου Πελάγους, καλά κρυμμένη μέσα στις απότομες πλαγιές του Πάρνωνα
Φωκιανός παραλία (11)

Μία από τις ωραιότερες παραλίες του Μυρτώου Πελάγους, καλά κρυμμένη μέσα στις απότομες πλαγιές του Πάρνωνα, η παραλία Φωκιανός στην Αρκαδία, σε κερδίζει αμέσως με την απίστευτη φυσική ομορφιά του τοπίου και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Πρόκειται για μία υπέροχη παραλία με λευκό βότσαλο, 20 χιλιόμετρα νοτιανατολικά από το Λεωνίδιο. Η απομακρυσμένη θέση της την καθιστά ιδανική για ήρεμες διακοπές και η τήρηση αποστάσεων είναι εύκολη. Υπάρχουν σημεία που είναι οργανωμένα αλλά και χώρος χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Φωκιανός παραλία (2)
Φώτο: anagnostis
Φωκιανός παραλία (3)
Φώτο: anagnostis

Εκεί θα βρείτε αναψυκτήρια, ταβερνούλες και beach bar. Τριγύρω υπάρχουν και κάποια λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Και φυσικά ο νέος δρόμος που οδηγεί στο Κυπαρίσσι Λακωνίας.

Με εξαίρεση τους καλοκαιρινούς μήνες και λίγο τον Σεπτέμβρη, η παραλία δεν συγκεντρώνει παρά ελάχιστο κόσμο και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό γι’ αυτούς που ψάχνουν ιδιωτικότητα και ηρεμία, απολαμβάνοντας το μπάνιο τους σε μία κρυστάλλινη παραλία, πλαισιωμένη από εξαιρετικούς προορισμούς.

Φωκιανός παραλία (7)
Φώτο: anagnostis
Φωκιανός παραλία (8)
Φώτο: anagnostis

Η ακτή έχει μήκος 750 μ., μέσο πλάτος 20 μ. και προσανατολισμό νοτιοανατολικό. Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι βαθιά και η κλίση του πυθμένα ήπια (σε απόσταση 140 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.).

Η πρόσβαση γίνεται οδικώς είτε από Λεωνίδιο, είτε από Κυπαρίσσι, μέσω του καινούριου δρόμου. Η διαδρομή είναι αργή και χρειάζεται προσοχή.

Στο ανατολικό άκρο της ακτής υπάρχει πρόβολος από σκυρόδεμα, όπου αγκυροβολούν μικρά αλιευτικά σκάφη.

Βίντεο: George Trikaliotis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis