home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΤαξίδια

Το ψαροχώρι της Μεσσηνίας που γοητεύει με το εμβληματικό νησάκι σε σχήμα κροκόδειλου

Η Μαραθόπολη και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και ειδικά τη θερινή σεζόν συγκεντρώνει μεγάλη τουριστική κίνηση

Η Μαραθόπολη ή Μάραθος, όπως προτιμούν να την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα ψαροχώρι της Πύλου που γοητεύει με την απλότητά του και την υπέροχη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Το γραφικό χωριό απλώνεται στα δυτικά παράλια της Μεσσηνίας απέναντι από το νησάκι Πρώτη, σε σχήμα κροκόδειλου.

Η Μαραθόπολη

Η Μαραθόπολη και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και ειδικά το καλοκαίρι συγκεντρώνει μεγάλη τουριστική κίνηση, καθώς σε απόσταση 20 λεπτών βρίσκεται και το δημοφιλές Costa Navarrino που κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για διάσημους αστέρες των σπορ και των τεχνών. Πιο ήσυχα αυτή την εποχή που κάθε άλλο παρά κακό είναι.

Υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, αλλά και κάμπινγκ. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε θαλασσινά και τοπικές γεύσεις στις φημισμένες ψαροταβέρνες που βρίσκονται στον παραλιακό πεζόδρομο, στις οποίες φτάνει κόσμος για να φάει και από τις γειτονικές περιοχές.

Χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής είναι το εξαιρετικό λάδι και το κρασί. Στις 6 Αυγούστου γίνεται το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, ενώ αν βρεθείτε εδώ το Πάσχα θα δείτε να καίνε το ομοίωμα του «Iούδα».

Στον παραλιακό δρόμο οι ρομαντικοί θα απολαύσετε ακόμα το ηλιοβασίλεμα, και στο λιμάνι θα δείτε τις ψαρόβαρκες.

Γύρω από τον Μάραθο υπάρχουν δαντελωτές αμμουδερές παραλίες. Μπορείτε να κολυμπήσετε τόσο στην ίδια την Μαραθόπολη, αλλά και σε άλλες κοντινές παραλίες, όπως στον Λαγκουβάρδο, τον Αϊ-Γιαννάκη, το Bρομονέρι, την Aγία Σωτήρα και το Mάτι.

Βίντεο: nikos.tsiak

Η Νήσος Πρώτη

Αξέχαστο θα σας μείνει το μπάνιο σας στην παραλία Βουρλά της νήσου Πρώτη, όπου μπορείτε να φτάσετε με σκάφος που ξεκινάει από το λιμανάκι ή και με δικό σας σκάφος, αν διαθέτετε. Στην Πρώτη επισκεφθείτε τη Μονή της Χρυσοπηγής, που λειτουργείται τον Αύγουστο (22 και 23) και στις 23 Σεπτεμβρίου που γίνεται το πανηγύρι της Παναγίας της Γοργοπηγής.

Το εμβληματικό νησάκι της Μαραθόπολης έχει πλούσια ιστορία, αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ενώ αποτελούσε και ορμητήριο πειρατών. Μάλιστα, στη θέση Γραμμένο υπάρχουν αρχαίες επιγραφές χαραγμένες σε βράχους.

Βίντεο: haanity

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button