home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΤαξίδια

Η γη των Λακεδαιμονίων είναι μια αποκάλυψη για κάθε ταξιδιώτη

Από το μυστήριο και την άγρια ομορφιά της Μάνης στις ρομαντικές βόλτες στα μεσαιωνικά σοκάκια της Μονεμβασιάς

Η γη των Λακεδαιμονίων είναι μια αποκάλυψη για κάθε ταξιδιώτη. Φυσικές ομορφιές και πολιτισμός. Η καστροπολιτεία του Μυστρά, ο βράχος της Μονεμβασιάς, οι Πύργοι της Μάνης, τα φράγκικα φρούρια, οι βυζαντινοί ναοί, το φαράγγι της Καρδαμύλης, τα σπήλαια Διρού και της Καστανιάς, τα επιβλητικά βουνά Ταΰγετος και Πάρνωνας αποτελούν πόλους έλξης για τους επισκέπτες.

Από το μυστήριο και την αγριάδα της Μάνης στις ρομαντικές βόλτες στα μεσαιωνικά σοκάκια της Μονεμβασιάς και στον μύθο που θέλει τον Πάρη σε τούτη τη γη να αρπάζει την Ωραία Ελένη και να ξεκινάει ο Τρωικός Πόλεμος.

Μονεμβασιά (2)

Βόλτες σε βουνά και ποτάμια

Στην δυτική πλευρά της Λακωνίας υψώνεται ο Ταΰγετος και στην ανατολική ο Πάρνωνας. Τις ακτές αγκαλιάζουν τρία πελάγη, το Ιόνιο με το Μεσσηνιακό κόλπο δυτικά, το Αιγαίο νότια και το Μυρτώο ανατολικά.

Ο Ταΰγετος ενδείκνυται για πεζοπορία και για όσους αναζητούν ήσυχες φυσιολατρικές αποδράσεις. Στα γραφικά χωριουδάκια του λειτουργούν και παραδοσιακοί ξενώνες, ενώ εκπληκτική είναι και η διαδρομή του και από την βόρεια πλευρά του στα σύνορα με την Αρκαδία και τον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας. Περπατήστε επίσης και στο Πάρνωνα όπου κι εδώ το πράσινο της φύσης έχει στήσει άλλο ένα υπέροχο σκηνικό. Επισκεφθείτε και τον Ευρώτα, το μυθικό ποτάμι, που χαρίζει τη δική του γοητεία στην περιοχή στον υπέροχο κάμπο που σφύζει από βλάστηση. Το Δέλτα του ποταμού αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους στην νότια Ελλάδα.

Ταΰγετος 2

Μαγευτικές αμμουδιές

Οι μοναδικές ακρογιαλιές του Λακωνικού κόλπου και τα παραδοσιακά ψαροχώρια είναι κάποιοι σίγουροι σταθμοί σας στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Οι σκαφάτοι θα μαγευτείτε αλλά και θα αποζημιωθείτε από τα γραφικά λιμανάκια, τους όρμους και τ΄ ακρωτήρια.

Κάμπος, βουνό και θάλασσα η Λακωνία με την πλούσια ιστορία και τις μαγευτικές αμμουδιές της, τους βιοτόπους έχει αμέτρητα αξιοθέατα και προσφέρεται για διακοπές ή για ολιγοήμερες αποδράσεις όλο το χρόνο. Έχει επίσης και άρτια αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, που ικανοποιεί όλα τα γούστα και βαλάντια. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά ξενοδοχεία, βίλες, ξενώνες, στούντιο, διαμερίσματα και δωμάτια προς ενοικίαση.

Μάνη

Η πρωτεύουσα

Η Σπάρτη πρωτεύουσα του νομού είναι μία τις ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας με όμορφα παλιά κτίρια, σύγχρονη ρυμοτομία, πολλά πάρκα, πράσινο, με πολλά νεανικά στέκια και με έντονη νυχτερινή ζωή.

Μην λησμονήσετε να δοκιμάσετε -αλλά και να αγοράστε- σύγκλινο, χωριάτικα λουκάνικα, ραφιόλια, σακουσάδες, χυλοπίτες, τραχανά, εσπεριδοειδή, το περίφημο λάδι της περιοχής, μέλι, λούπινα.

Σπάρτη άγαλμα

Λακωνική ομορφιά

Χαρακτηριστικό της Λακωνικής ομορφιάς είναι το παρακάτω βίντεο του Apostolos Veltsin, που ξεκλέβει και κάποια πλάνα από τη Μεσσηνιακή Μάνη.

Τα μέρη που καταγράφει είναι από τη Λακωνική Μάνη ο Μέζαπος, το Λιμένι, το Νέο Οίτυλο και η παραλία Βαλτάκι στο Γύθειο. Από τη Μεσσηνία οι παραλίες Καταφύγι, Δελφίνια και Φονέας στη δυτική Μάνη. Επίσης καταγράφει πλάνα από τη Μονεμβασιά και την Ελαφόνησο με την διάσημη παραλία της, τον εξωτικό Σίμο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button