home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Αρχαία Ολυμπία στην «Κοιλάδα των Θεών» και οι κοντινές εξορμήσεις που λίγοι γνωρίζουν

Στην περιοχή μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και εναλλακτικό τουρισμό με δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ράφτινγκ, καγιάκ.
Αρχαία Ολυμπία (1)

Η Αρχαία Ολυμπία στην «Κοιλάδα των Θεών» είναι από τους πλέον δημοφιλείς Ελληνικούς προορισμούς, γνωστότατη στα πέρατα του κόσμου, αφού εδώ γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας βρίσκεται το χωριό Αρχαία Ολυμπία, στους πρόποδες του βουνού, μέσα στην κοιλάδα όπου ρέει ο Αλφειός ποταμός.

Διαθέτει ξενοδοχειακές υποδομές υψηλής ποιότητας για όλα τα βαλάντια, και εστιατόρια με καλό φαγητό, που λειτουργούν όλο τον χρόνο.

Το μουσείο

Το Μουσείο της Ολυμπίας είναι μοναδικό. Φιλοξενεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όπως το άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλους καθώς και άλλα θαυμάσια αγάλματα, αλλά και το γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός.

Βίντεο: ProgettoTraiano

Κοντινές εξορμήσεις

Με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία μπορείτε να επισκεφθείτε το Κατάκολο, το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το Ναό της θεάς Αφροδίτης.

Επισκεφθείτε ακόμα τα Ιαματικά λουτρά Καϊάφα, τον Αλφειό ποταμό και τις παραλίες της περιοχής που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως η δημοφιλής Κουρούτα, η «Μύκονος της Πελοποννήσου», όπως την αποκαλούν.

Βίντεο: haanity

Εναλλακτικός τουρισμός

Στην περιοχή μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και εναλλακτικό τουρισμό με δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ράφτινγκ, καγιάκ, κλπ.

Η Αρχαία Ολυμπία απέχει 23 χιλιόμετρα από τον Πύργο.

Ο αρχαιολογικός χώρος σε εικόνες

Σταθερή αξία και πόλος έλξης όλες τις εποχές του χρόνου, η Αρχαία Ολυμπία, τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis