home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΤαξίδια

Μία φανταστική παραλία της Αρκαδίας που αν τη γνωρίσεις δεν θα ξεκολλάς με τίποτα

Το όνομά της το πήρε από τις πηγές που υπάρχουν στη περιοχή - Αγαπημένη παραλία των νέων και όσων αισθάνονται νέοι

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Αρκαδίας, στρωμένη με βότσαλα και πλούσια βλάστηση που φθάνει μέχρι τα γαλαζοπράσινα κρύα νερά της. Ο λόγος για την φανταστική παραλία Κρυονέρι μεταξύ Αρκαδικού Χωριού και Τυρού, την οποία αξίζει να γνωρίσει κανείς και να κολυμπήσει στα πεντακάθαρα νερά της.

Ίσως να μην ξέρεις ότι υπάρχει, αλλά ένα είναι βέβαιο. Ότι αν την επισκεφθείς μια φορά, μετά δεν θα ξεκολλάς με τίποτα.

Το όνομά της το πήρε από τις πηγές που υπάρχουν στη περιοχή, μία εκ των οποίων υδροδοτεί το νησί των Σπετσών μέσω υδροφόρων πλοίων, αλλά και από το γλυκό νερό που αναβλύζει μέσα στη θάλασσα.

Παραλία Κρυονέρι
Φώτο: kryoneribeachbar.gr

Καλές υποδομές

Αγαπημένη παραλία των νέων και όσων αισθάνονται νέοι. Διαθέτει beach bar που δίνει ρυθμό στις καλοκαιρινές διακοπές με party μέχρι πρωίας και ξεχωριστά events.

Ο μικρός οικισμός που ανήκει στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και απέχει 8 χλμ. από τον Τυρό, διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικές κατοικίες.

Υποβρύχιοι και εναέριοι εξερευνητές

Στην περιοχή υπάρχει σημαντικό υποθαλάσσιο σπήλαιο για όσους ασχολούνται με την υποβρύχια εξερεύνηση και αναζητούν υποβρύχιες συγκινήσεις.

Χαρακτηριστικό του τοπίου που περιβάλλει την όμορφη αυτή παραλία είναι το παρακάτω drone – βίντεο που ανέβασε ο Άγγελος Αρναουτέλης:

Πώς θα πάτε

Aπό το Ναύπλιο η απόσταση για την παραλία Κρυονέρι είναι 71 χλμ. μέσω των Επαρχιακών οδών Κιβερίου – Άστρους και Άστρους – Λεωνιδίου.

Υπάρχει η επιλογή για ενδιάμεση στάση στο παράλιο Άστρος, αλλά και για συνέχεια της διαδρομής μέχρι τα ενδότερα της Νότιας Κυνουρίας όπου διαδοχικά θα συνατήσετε Τυρό, Λεωνίδιο και αν αποφασίσετε να ανέβετε τον Πάρνωνα, τον γραφικό Κοσμά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button