home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΤαξίδια

Αλπικό τοπίο στην Πελοπόννησο σε πλάνα που δεν έχεις ξαναδεί

Αναδεικνύοντας τη μοναδική ομορφιά της Ορεινής Κορινθίας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Περίπου 100 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, η χιονισμένη Ορεινή Κορινθία είναι ότι πιο κοντινό σε Αλπικό τοπίο υπάρχει στην Ελλάδα. Θα έλεγε κανείς πως δεν έχουν άδικο όσοι πιστεύουν πως η περιοχή αυτή αποτελεί την Ελβετία της Ελλάδος.

Το παρακάτω ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μοναδικά αποκλειστικά πλάνα που δεν έχουν ποτέ εμφανιστεί στην ελληνική τηλεόραση και κόβουν την ανασα, αναδεικνύοντας τη μοναδική ομορφιά του τοπίου, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Βίντεο: KK Infotech

Η περιοχή κρύβει πολλά μυστικά, όπως η εντυπωσιακή λίμνη Στυμφαλίας, σε ένα καταπράσινο μυστηριακό οροπέδιο που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 και είναι παράδεισος για παρατήρηση πουλιών και βόλτες στη φύση.

Ένας επίγειος παράδεισος που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί είναι η λίμνη Δόξα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Στο κέντρο της τεχνητής λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, που δένει απόλυτα με το υπόλοιπο φυσικό τοπίο.

Στις γύρω πλαγιές είναι σκορπισμένα μία χούφτα γραφικά χωριουδάκια με πέτρινες βρύσες και τρεχούμενα νερά. Στα περισσότερα από αυτά υπάρχουν ταβερνάκια και πολλές ψησταριές που ενοικιάζουν και δωμάτια ενώ λειτουργούν και αρκετοί ξενώνες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button